Find a Contractor

For Consumers
For Remodelers
Career Spot
Email Facebook LinkedIn'' Twitter YouTube Pinterest Houzz Instagram

2014 Reader's Choice Award

The Winner of the 2014 Reader's Choice Award is Urban Herriges & Sons!


Urban Herriges & Sons

The 1929 Tudor style home featured the detail and craftsmanship common to the era, but the existing kitchen was cramped. The remodel sought more storage, a better functioning work area, and new appliances. A little used broom closet was removed and replaced with upper and lower cabinets, while a 30” wide GE dual range, surround by 4 x 4 travertine tile and a glass mosaic listello, replaced the large cooktop and double oven. Maple cabinets with hand rubbed Harvest stain were installed, as was a custom arch and corbel feature. A new Kohler apron style sink and single handle faucet were added, as were granite countertops and white oak flooring that closely replicates the original floor.

After
 

Before

 




A. Fillinger, Inc.


This modest south-side ranch home kitchen did not meet the needs of the disabled homeowner and his wife. The new design combined the homeowner’s dream-kitchen wants with universal-design needs. The space was opened up, with the kitchen combined with the living room and a storage area. Custom cabinetry frames a set of double ovens, while the granite counters and custom cabinetry have eased corners.

The new kitchen features a custom two-tier island, solid cherry hardwood woodwork, custom mouldings, additional windows, plus recessed can lights, under-counter lighting, and cabinet puck lighting.

After
  

Before



Callen Construction

The homeowners desired a modern and upbeat kitchen with an open layout. This required the removal of two walls that separated the kitchen from the dining room and living room.  The renovated layout features a new island with a breakfast bar, nearly twice as much cabinet and countertop space, recessed and pendant lights, a built-in microwave/convection oven combo, and a built-in tech drop zone for charging iPods and cell phones. A new and unique tigerwood hardwood floor was installed, as well as a backsplash that incorporates lineal stone with glass tile for a punch of flair.

After


Before



Diane Nelson Interiors


The homeowners desired a more open atmosphere for entertaining.
By opening the walls between the dining room, kitchen and living room, space was made for a 13’ island for entertaining and plenty of seating. Sixty-inches separates the cabinets and island, providing additional room to move around, plus a bar/hutch area. Recessed can lights on dimmers for general lighting and LED undercabinet lighting was installed for energy efficient task lighting and ambiance. Custom maple cabinets were installed, finished with a water-popped process for depth of color to produce the warm reddish-brown tone the homeowner desired. The existing oak floor was saved and weaved into the new oak floor, then sanded and stained a slightly darker color to match the new cabinetry.

After

Before



GMH Construction


After choosing to stay in their home rather than move, the homeowners decided to remodel their kitchen to gain additional cooking space and have a more functional layout. Removing a wall and building a two-foot cantilever added 32-square feet to the kitchen, which now features five zones for baking, cooking, food prep, cleaning, and an electronics command center. The space also includes new hardwood floors, countertops, cabinetry, lighting, and appliances. A homeowner requirement to integrate the color blue is evident in various features including the collectables display and other design elements. The combination of textures, colors, and patterns blend well to achieve the desired look of comfortable yet modern.

After

Before




Mukwonago Remodeling


Space was so tight in this 6’x10’ kitchen that you couldn't stand in it and open any appliances. A complete gut and redesign involved relocating plumbing, HVAC, and electrical. New raised-panel maple cabinetry, glass display transoms, and towers with mullions were added, as were a travertine backsplash and granite countertops. LED in-cabinet lighting and recessed canister lights were installed throughout, while an under cabinet microwave matching the rest of the new appliances was installed maximizing counter space. An extended overhang on the peninsula countertop can be used as a breakfast bar, while wide plank, hand scraped, oak tongue and groove flooring replaced the outdated vinyl flooring.

After


Before